Virkad ryggsäck i modell av nätkasse

Virkad ryggsäck i modell av nätkasse

Virkad ryggsäck i form av en nätkasse.

Promenerade runt inne på stan när jag fick syn på en ryggsäck mitt i folkvimlet och en idé om en virkad ryggsäck ploppade upp. Väskan på stan såg inte ut som den jag sen gick hem och började virka, men den var absolut själva inspirationen till min ryggsäck i nät. Väskan är enkelt uppbyggd av trippelstolpar i relief, med en botten virkad i halvstolpar.

Garn: bomullsgarn (jag använda Nova från Järbo Garn)
Virknål: 3,5
Övrigt: bomullsband till ryggsäckens axelband

Ryggsäcken är absolut en ny favorit. Tar lite plats när den inte används, men rymmer mycket när det behövs.

Workshop med garn och graffiti under ARTmovement Fair

Workshop med garn och graffiti under ARTmovement Fair

Vad händer när man blandar garn och spray? Vad händer när man låter människor gemensamt skapa ett konstverk? Igår höll jag och Lina Eriksson en workshop med garn och graffiti under ARTmovement Fair.

 

Äntligen var det dags för mig  och Lina Eriksson att ha en gemensam workshop där vi blandade garn och sprayfärg, och det var riktigt kul. Vi har länge pratat om att göra något liknande tillsammans och när ARTmovement*  planerade för ARTmovement Fair, som var igår, fick vi äntligen chansen. Idén med workshopen, förutom att blanda våra två olika material, var också att låta besökarna tillsammans skapa ett verk som succesivt växte fram under dagen.

Vi tycker båda att det är spännande att se hur människor på olika sätt närmar sig kreativitet och skapande. En del låter nyfikenheten styra, andra trevar, en del tittar bara nyfiket, en del väljer det som är hemvant, andra testar något nytt, en del blir uppslukade och en del lämnar ett litet, litet spår. Oavsett, så bidrar alla till det verk som växer fram.

Vi är båda jättenöjda och glada över hur workshopen blev och kommer definitivt att göra det här igen. Kanske just du vill att vi kommer till dig/er och genomför en workshop. Vi kommer gärna!

 

*ARTmovmenet jobbar för att främjar konstnärliga möten mellan nyanlända och etablerade svenskar.