Slöjdkraft, nu är frimärkena släppta

Slöjdkraft, nu är frimärkena släppta

virknål

 

Slöjd drar fulla hus! Den 10 januari var det släpp av frimärkskollektionen Slöjdkraft på Postmuseet i Stockholm och det var många som hade tagit sig dit för att skaffa de nya frimärkena. Det blev en fantastiskt rolig dag full av nya upplevelser. Frimärksvärlden var verkligen något nytt för mig, nu har jag till och med signerat fler frimärken än vad jag kan minnas.

Det har också varit ett väldigt roligt projekt att få vara en del av och det har också bidragit till att jag träffat så många nya och fantastiska människor fulla av slöjdkraft. Har du inte redan sett vad alla gör så gör det nu:

Emma Ihl / @stygnen 
Anneli Lindberg / husmorsgraffiti,
Monika Aldenhag / Skapande broderi
Lotta Sjöberg
Karin Holmberg
Eva Eriksson/ evahanda.se
Frida Arnqvist Engström /Kurbits.nu

Tack också till Eva Wilsson (formgivare) och Barbro Sjöberg (projektledare Postnord) för möjligheten att få vara med.


Signering!

 


Presentation av Slöjdkraft.

 


Frida Arnqvist Engström berättar om gerillaslöjd.

 


Jag tillsammans med Karin Holmberg som också fått göra ett frimärke. Hon är även gjort den fantastiska boken Svenska broderier.

 


Alla besökare hade möjlighet att se de flesta av de verk som blivit frimärke i Slöjdkraft på plats i Postmuseet.

 


Kvällen innan bjöd Eva Wilsson in alla som jobbat med Slöjdkraft.

Slöjdkraft, Postnords nya frimärken

Slöjdkraft, Postnords nya frimärken

virknål

 

På torsdag händer det äntligen! Postnords nya frimärkeskollektion Slöjdkraft släpps på Postmuseet i Gamla Stan, Stockholm. I våras (ganska längesen nu) fick jag förfrågan från Postnord om att göra ett frimärke. Självklart ville jag det! Och till slut blev mitt bidrag till Slöjdkraft en virkad robot. Ett väldigt roligt uppdrag och jag väntar med spänning på att få se frimärkshäftet som roboten är en del av.

Kollektionen består av fem frimärken för utrikesporto och ett frimärke för inrikesporto på rulle. Övriga medverkande är: Emma Ihl / @stygnen, Anneli Lindberg med sin husmorsgraffiti, Monika Aldenhag från Skapande broderi, samt brodöserna Lotta Sjöberg och Karin Holmberg. 

Tack också till Eva Wilsson och Barbro Sjöberg för ett fint samarbete i framtagandet av frimärket.

Nu på torsdag den 10 januari kl 11:15 drar Frimärksåret 2019 igång med presentation av årets olika teman samt signering av frimärkena. Det är alltså hög tid för mig att börja finslipa på min autograf…

Hoppas att vi ses där! Postmuseet, Lilla Nygatan 6 i Gamla Stan, Stockholm!

Den virkade roboten kom först till utifrån ett önskemål hemifrån när ett par trasiga jeans behövde något över hålet på knät.

För den som vill virka robotens huvud, eller läsa mer om själva roboten, så finns det här: https://www.virkadygnetrunt.se/monster-pa-virkad-robot/