VIRKA DYGNET RUNT

Om mig

Brain freeze – mönster på virkat pannband

Brain freeze – mönster på virkat pannband

mönster på virkat pannband

(Brain freeze – mönster på virkat pannband hittar du längre ner som pdf)

Brain freeze är ett extra brett pannband för att hålla öronen ordentligt varma. Upplever ibland att pannband är lite för smala och inte når om öronen på det där värmande viset som man vill åt. Nu behöver jag inte oroa mig för det längre :)

brain freeze mönster på virkat pannband

För att få en fin struktur har jag valt att virka ett mönster som varierar stolpar och fasta maskor. Det gör att man på ett relativt enkelt sätt kan få till ett pannband som känns lite lyxigt. Och det livar ju alltid upp i vinterkylan.

Vill du också virka pannbandet hittar du mönstret som pdf här: Brain freeze – mönster på virkat pannband

Hör gärna av dig om du använder mönstret och skulle upptäcka något som inte stämmer. Hör också gärna av dig om du använder mönstret och känner dig nöjd. Det är ju alltid den roligaste återkopplingen att få :)

Lycka till!

mönster på virkat pannband

Brain freeze - mönster på virkat pannband

virka dygnet runt

Virka dygnet runt finns på InstagramFacebook och Bloglovin.

Mönster på virkad robot

mönster på virkad robot

mönster på virkad robot

(Mönster på virkad robot hittar du som pdf längre ner i texten)

Vår 4-åring fick hål på sina jeans, och det var inte ett mode som passade sig. Eftersom jeansen är högt älskade kom vi fram till att jag kunde virka en patch att laga byxan med. Önskemålet var en robot. Jag letade runt i garngömmorna och hittade tunt bomullsgarn i olika färger och började att virka med virknål 1,5.

virka robot

Jag tänkte att det endast skulle vara själva robothuvudet eftersom det gott och väl täcker själva hålet. Men icke, självklart skulle roboten också ha en kropp. Och så fick det bli.

mönster på virkad robotDet var väldigt roligt att virka roboten och bra att favoritjeansen går att använda ett tag till innan de bli urväxta. När det händer är det lätt att sprätta bort roboten från byxbenet för att återvända den på nya trasiga byxor eller som dekoration på en tröja.

Vill du också virka robotens huvud finns mönstret som pdf här: Robothuvud_virkad patch

virkad robot

Tyvärr finns det inte något mönster på själva kroppen. Men se det som en utmaning till att själv improvisera fram din robot om den behöver en kropp.

robot patch

laga trasiga jeans

Trasiga jeans måste lagas! (enligt 4-åringen).

 

Virka dygnet runt finns på InstagramFacebook och Bloglovin.

Virkat hjärta till den ettåriga bröllopsdagen

bomullsbröllop

Ettårig bröllopsdag betyder bomullsbröllop, så jag passade på att göra ett virkat hjärta av bomullsgarn i present till min fru.

bomullsbröllop

Mönstret på själva hjärtat kommer från virrkpannan.blogg.se. Övriga detaljer är virkade efter egna idéer. Allt i bomullsgarn, dock i olika tjocklekar, och virkat i fasta maskor. Strålarna bakom hjärtat är virkade runt i cirkel om 5 fm och sedan har de fyllts med piprensare för att kunna formas och stå ut från hjärtat. Lappen med texten A+M är stärkt med en blandning av trälim och vatten för att kunna sitta fint på framsidan. Sammantaget behövs det ganska lite garn, så det är ett bra virkprojekt för restgarner. Dessutom ett fint minne av bröllopsdagen.

virkat hjärta mönster
Virka dygnet runt finns på InstagramFacebook och Bloglovin.