VIRKA DYGNET RUNT

Om mig

Yarn is the revolution!

Yarn is the revolution!

virka dygnet runt

Yarn is the revolution!

yarn

yarn is the revolution

maria yvell

Virka dygnet runt finns på InstagramFacebook och Bloglovin.

Sticka virka brodera – nu är boken äntligen här!

Sticka virka brodera – nu är boken äntligen här!

sticka virka brodera

I november för snart ett år sedan kom Erja Lempinen, fotograf, och Karolin Olsson, språkkonsult, hem till mig för att fota och prata virkning inför en lättläst bok om handarbete, och nu finns boken här. Jag tycker att boken är så himla fin och känner mig väldigt glad över att få vara med i den. Boken heter Sticka Virka Brodera och ges ut av LL-förlaget.

Lättläst förlag
Lite extra roligt är att de virkade händerna av Elin @rutigt_ som satt uppe utanför Gerillaslöjdsfsetivalen i Bagarmossen finns på bokens omslag. Även Strikkchics garnbombade träd, som också satt uppe under festivalen, finns med i boken.virka dygnet runt
Förutom om mig så kan du också läsa om Laila Dallo som stickar och Johan Ronström som broderar.
sticka virka brodera sänggavel

maria yvell

TACK så jättemycket för att jag fick vara med!!

Virka dygnet runt finns på InstagramFacebook och Bloglovin.

Gerillaslöjdsfestivalen åkte till No Limit Borås och fyllde Parkspången med textila rutor

gerillaslöjdsfestivalen

gerillaslöjdsfestivalen

När Gerillaslöjdsfestivalen* tackade ja till No Limit Borås inbjudan i våras kunde vi aldrig ana vad det hela skulle mynna ut i.

Uppgiften var att klä den ena sidan av Parkspången, en bro i centrala Borås, målet var att klä brons ena sida på 23 meter. Taggade av utmaningen och lite nervösa för om vi skulle få ihop det slängde vi ut en shout out i våra kanaler med en efterlysning på rutor, och vilket gensvar vi fick. Det var helt fantastiskt! Vår oro för om vi skulle klara av att klä brons alla 23 metrar vändes succesivt till – kommer vi att kunna få plats med alla rutor?!

gerillaslöjdsfestivalen

För under hela sommaren ramlade det bokstavligen in brev, paket och postavier genom brevinkastet varje dag. Brevbärare har stått på utsidan och formligen tryckt ner paket för att få in dem genom brevinkastet. Det har varit som julafton och födelsedag på samma gång, varje dag!

När väl omfattningen av det hela gick upp för oss var det minst sagt omtumlande. Erat gensvar har varit helt fantastiskt och fullt av värme. Gerillaslöjdsfestivalen handlar för oss om att göra tillsammans och det har vi verkligen gjort med den här bron. Utmaningen att klä in Parkspången hade aldrig gått om det inte varit ett gemensamt projekt.

Rutor har kommit från hela landet, från längst ner i söder till längst upp i norr, det har kommit rutor från Norge, Danmark, Finlands fastland och Åland. Den äldsta som bidragit med rutor är 96 år och den yngsta 4 år. 157 stycken är ni som skickat in och lämnat in rutor. Utöver det så är ni ett okänt antal förskolebarn, elever och vuxna på olika boenden , dagliga verksamheter och i olika hantverksgrupper som inte är namngivna men som har deltagit och gjort rutor. Vi har räknat till att det på bron hänger 1046 rutor, plus alla de rutor som finns på räckets ovansida som vi inte har lyckats räkna. En helt ofantlig mängd rutor fyllda av kärlek och pepp!

gerillaslöjdsfestivalen

Ert engagemang blev också väldigt tydligt för oss på plats i Borås. Aldrig att vi var ensamma i tältet eller på bron. Ni fanns hela tiden där och sydde ihop rutor och sydde ihop ännu fler rutor och stod ute i regnet och sydde fast rutor på broräckets ovansida. Ni kom ditresandes från andra städer för att kunna hjälpa till en liten stund. Många fantastiska möten blev det också mellan människor som aldrig tidigare setts.

Målet var som sagt 23 meter. Men det blev 48 meter broräcke som blev klätt, utöver det fanns det rutor så att vi också kunde klä räckenas ovansida. Vår oro i början för om vi skulle få ihop det var verkligen helt i onödan. Tack alla för ert enorma engagemang! Tack också No Limit för att ni bjöd in oss och gav oss den här utmaningen.

DSC02803

Jag känner mig oerhört stärkt av den här upplevelsen. Aktivismen lever, och viljan till att skapa en positiv förändring tillsammans är stark. Det känns lovande i en tid då illvilliga krafter mobiliserar sig.

Den mest ställda frågan kopplat till bron är: Hur länge ska det sitta uppe? Rutorna kommer åtminstone att hänga kvar månaden ut, eventuellt blir det längre. Sen beror det såklart på väder och den mänskliga faktorn hur länge det sitter kvar. Vad som händer med alla rutor sen vet vi ännu inte. Men om de inte blivit förstörda kommer vi självklart att ta hand om dem.

Och så avslutningsvis: vad ska vi hitta på tillsammans nu?

Tills vi ses igen säger jag som rutorna – herrejävlar, jag är mållös, puss + kram!

<3  <3  <3

*Gerillaslöjdsfestivalen är ett konstkollektiv bestående av Frida Arnqvist Engström / Kurbits.nu och Maria Yvell / Virka dygnet runt. Allt började med att vi arrangerade världens första Gerillaslöjdsfestival i Bagarmossen i oktober 2016.

Nu följer en drös med bilder från dagarna i Borås. :)

DSC03142 DSC02899 virka dygnet runt DSC03473 gerillaslöjdsfestivalen DSC03229 DSC03200 DSC03189 DSC03176 DSC03128 DSC03101

gerillaslöjdsfestivalen

DSC03062 DSC03057 DSC03028 kurbits.nu DSC03013 DSC03004

DSC05419

DSC05423

virka dygnet runt DSC02963 DSC02938 DSC02935 maria yvell DSC02917 DSC02903 DSC02889 DSC02884 DSC02881

frida arnqvist engström

DSC02847 DSC02827 virka dygnet runt DSC02780 DSC02774 DSC02758 DSC02719 frida arnqvist engström

DSC05533 DSC05534 DSC05483gerillaslöjdsfestivalen

Virka dygnet runt finns på InstagramFacebook och Bloglovin.