Virkad babyfilt

virkad babyfilt mönster

virkad babyfilt mönster

Mönster på virkad babyfilt

Garn: Drops Safran, färg 04, 11, 12 och 17, bomullsgarn
Virknål: 2,5 mm.
Mönster: eget
Maskor: halvstolpar, fasta maskor, luftmaskor, smygmaskor

Jag känner mig sällan sugen på att virka babygrejer. Inte för att jag inte tycker det verkar roligt, men det finns så mycket annat jag vill virka och dessutom är ni redan många som redan virkar massvis med fantastiska babygrejer. Men så hände det, ungefär en vecka innan BF (beräknad födsel) fick jag för mig att: Jag ska virka en babyfilt!

virkad babyfilt kant

Virka dygnet runt

Risken var ju rätt stor att jag inte skulle hinna bli klar innan bebisens ankomst, men det löste sig. Går nu på övertid och är i vecka 41, så filten hann bli klar i god tid…

virkad bäbisfilt

virkad babyfilt mönster

Googlade runt en del för att hitta inspiration till filten och för att se om jag kunde hitta något mönster. Till slut gjorde jag ett eget mönster på en virkad babyfilt med harlequinrutor och taggig kant runt om, inspirerad av en babyfilt med trianglar som jag hittade hos bloggen Mammas pyssel.

babyfilt harlequin mönster

Maria yvell

Känner mig glad och nöjd över hur filten blev. Nu är det bara att invänta huvudpersonen som förhoppningsvis ska tycka om sin filt.

Detta är trots allt inte den första babyfilten jag virkar, vill du se den förra som också är virkad med harlequinrutor så hittar du den här: Virkad babyfilt med harlequin-rutor.

 

Virka dygnet runt finns på InstagramFacebook och Bloglovin.

Gerillaslöjdsfestivalen goes No Limit!

Gerillaslöjdsfestivalen goes No Limit!

Och vi behöver din hjälp!

virka dygnet runt

Gerillaslöjdsfestivalen har blivit inbjuden till No Limit, en av landets största gatukonstfestivaler!

Här kommer vi att ta över bron Parkspången som är 23 meter lång – så vi behöver din hjälp, för det behövs många, många rutor.

Du kan virka, sticka, sy eller brodera dina rutor. Gerillaslöjdsfestivalen handlar om gemenskap och att göra tillsammans därför har vi ett gemensamt tema – Flower and Power. Låt inspirationen flöda och var med!

Bidra med rutor i följande storlekar:

25 x 25 cm
12,5 x 12,5 cm

Vi vill gärna ha ditt bidrag i förväg för att kunna börja montera ihop rutorna, så skicka en eller flera rutor till:

Maria Yvell
Skarpnäcks allé 21
128 35 Skarpnäck

Självklart får du vara med på plats också, No Limit äger rum i Borås den 3-10 september. Det är Sveriges största gatukonstfestival som äger rum för tredje året. Du kan läsa er om festivalen här: www.nolimitboras.com

Om Gerillaslöjdsfestivalen:
Gerillaslöjdsfestivalen arrangerades för första gången i oktober 2016 i Stockholm av Maria Yvell (@virkadygnetrunt) och Frida Arnqvist Engström. (@kurbitsmedia) Festivalen samlade cirka 700 utövare från hela landet under två dagar, där vi utbytte erfarenheter och gemensamt skapade gerillaslöjd i det offentliga rummet i ett gemensamt verk. Läs mer om festivalen på www.gerillaslojdsfestivalen.se

 Nu vill Gerillaslöjdsfestivalen fortsätta att ta över det offentliga rummet på No Limit tillsammans med gerillaslöjdare runt om i landet och vi hoppas på att ni är många som vill vara med.

Har du frågor? Mejla oss på info@gerillaslojdsfestivalen. se

Hjälp oss gärna att sprida ordet om bron som ska kläs in. Dela gärna infon i dina sciala medier – nätverk, men du kan också ladda ner vår flyer som pdf och skriva ut den: flyer_no limit

No Limit Borås

 

Virka dygnet runt finns på InstagramFacebook och Bloglovin.