VIRKA DYGNET RUNT

Om mig

Vem får vara fri som en fågel?

fri som en fågel

fri som en fågel

Ja, vem får egentligen vara fri som en fågel?

Om bara några dagar kan Sveriges regering komma att rösta igenom en lag som kommer att drabba flyktingar, människor som är i behov av skydd och trygghet, hårt. Om lagförslaget går igenom innebär det att Sverige får en av Europas tuffaste asylpolitik. Några av de förslag som ligger till grund för lagförslaget är bl.a. att hindra id-lösa att söka asyl, bara ge tillfälliga uppehållstillstånd och att hindra familjer från att återförenas.

Själv känner jag en stor frustation över detta och hoppas, hoppas innerligt att det här lagförslaget inte kommer att röstas igenom, men befarar det värsta. Så på vägen hem från jobbet igår tog jag vägen förbi riksdagen för att lämna en hälsning i form av en fågel. En fågel som symboliserar frihet, en fågel som inte känner till gränser utan ser jorden som en enhet som är till för alla, en fågel som kan landa när den behöver vila för att sedan tryggt kunna fortsätta sin resa.

fri som en fågel

På samma räcke där den virkade fågeln landade igår har också människor låst fast hänglås med sina initaler inristade, för att sedan slänga nyckeln i strömmen nedanför. En symbol för evig kärlek och för många säkert också med hopp om en framtid tillsammmans med möjlighet att bilda familj, växa och utvecklas tillsammans. En framtid utan en tanke på oro över att behöva splittras mot deras vilja. En stor kontrast till vad som kommer att hända många människor om några dagar när våra politiker tar ett beslut, där de tar sig rätten till att splittra familjer som inte vill annat än att återförenas i en önskan om en trygg framtid för deras barn och älskade.

Yarnbombing day Stockholm 2016

yarnbombing day

Igår var det Yarnbombing day, och  vilken dag det blev!

Helt ärligt var jag lite nervös igår förmiddag när jag gav mig iväg till Årstaviken med min pirra lastad med stege, buntband, garn och en hel del virkade saker och annat smått som kan vara bra att ha när man ska sätta upp garngraffiti. Det är enkelt att skapa ett Facebook-event om Yarnbombing day, Stockholm, men när dagen äntligen kommer vet man trots allt inte hur många som tänker dyka upp och vad som kommer att formas.

mormorsrutor

Men wow! Vi blev verkligen ett helt gäng och vi fick upp en stor, gemensam garngraffiti, och det kändes som att alla var nöjda med dan och ivriga över att få ses och göra något liknande igen.

yarnbombing day

Det är verkligen lika häftig varje gång att se hur man tillsammans kan kan skapa något stort genom att alla bidrar med sin del, skapad på ett sätt som passar var och en men som sen tillsammans bildar en fantastisk enhet.

gerillaslöjd yarnbombing day gerillaslöjd garngraffiti yarnbombing day garngraffitistreetartgarngraffiti

TACK alla ni som kom idag!
Hoppas att vi ses snart igen :)

Läs mer!

Du kan läsa mer om dagen hos Svt Stockholm och deras artikel Garngraffiti i Tantolunden, eller hos Södermalmsnytt som skriver om: Här ”bombar” guerilla-virkare Södermalm med garnkonst.

garngraffiti

Trött men glad efter flera timmar på plats :)